ABC Joge: Osnovni koraki in tehnike

Pravijo, da je joga kot tek na dolgo progo, maraton; stalnica, ki nas spremlja v življenju skozi dekade. Da bo res tako, naj bo praksa premišljena in varna, lotimo se je natančno, zavzeto in z globokim zavedanjem.

Dobro je, da čimprej osvojimo in nato ves čas upoštevamo univerzalne principe prakse hatha joge. To so tisti elementi prakse, ki se večkrat ponavljajo in predstavljajo neke osnovne zakonitosti izvedbe. Lahko jim rečemo osnovni gradniki prakse ali principi, gibalni vzorci … Ker nas redno spremljajo, jih moramo dodobra spoznati in temu je namenjena rubrika ABC Joge: Osnovni koraki in tehnike.

Za vas smo pod drobnogled vzeli in z razlago posneli nekaj samih položajev, optimalnih vstopov vanje in nekaj prehodov med njimi, ki naj bodo anatomsko varno izvedeni. Govorili bi lahko še in še, a naj se te izbrane informacije najprej usedejo v možgane in zapišejo v telo, sama praksa pa naj skozi leta izkustva počasi postaja bolj kompleksna in subtilna.

Priporočamo vam, da si posnetke ogledate večkrat in še kdaj čez čas ter ponovno osvežite znanje. Naj vam dobro služijo. Če pa si boste zaželeli stika v živo z učiteljem joge, ste dobrodošli v Joga studiu Sadhana, na skupinskih praksah ali pa na individualnih urah.

 

https://vimeo.com/450103583

https://vimeo.com/450104773

ttps://vimeo.com/450103939

https://vimeo.com/450110532

https://vimeo.com/450104526

https://vimeo.com/450106273