Regenerativna joga, sklop 1/4: Praksa za popoldanski počitek oz. pripravo na spanje

z nakupom pridobite:

 • 40 minut vodene prilagojene prakse regenerativne joge pod vodstvom Eve Valant, učiteljice joge
 • 6 mesečni neomejen dostop do prakse

15,00 

Regenerativna joga, sklopi 1-4

Komplet joga praks 1-4:Z nakupom pridobite dostop do celostnega programa Regenerativna joga - vsi štirje sklopi.Dostop vam bo na voljo 6 mesecev.Preberite si vse o programu v opisu spodaj. 

51,00 
Prijavite se za dostop do vaših kupljenih tečajev.

Predstavitev prakse:

Prvi sklop regenerativne joge (od štirih) je namenjen popoldanskemu počitku oz. umirjanju pred spanjem in je zelo primeren za vse, ki se težko umirite in zaspite.

Predlagamo vam, da je praksa joge zadnja stvar, ki jo boste naredili pred spanjem. Uredite si prostor in čas tako, da po zaključeni praksi ne boste imeli pomembnih opravkov in mirno zaključite dan.

Asane, ki jih bomo izvedli v omenjeni praksi, so primerne pri težavah z utrujenostjo, stresom, anksioznostjo, glavoboli, krčnimi žilami, krvnim pritiskom.

Izvedba prilagojenih položajev sprošča telo, umirja živčni sistem in um ter prinaša notranji mir. Prakso zaključimo z dihalno tehniko, ki pomirja.

Pripomočki, ki jih potrebujemo:

 •       joga blazina za ležanje,
 •       2 odeji,
 •       stol,
 •       blazinica ali brisačka za oči (po želji).

Želimo vam lepo sprostitev in mirno noč.

Beseda o Regenerativni jogi – praksi za popolno regeneracijo telesa in uma

Naš način življenja postaja bolj in bolj stresen. Služba, družina, prijatelji, vsakodnevne obveznosti … Seznam je dolg in pogosto na njem ni časa za počitek. Še k nočnemu počitku se odpravljamo prepozno, saj  nam dejavnosti ne dopuščajo, da bi bili v postelji pravočasno.

Pogosto se ne zavedamo, kako močno stres vpliva na naše telo in um. Slednje potrjuje vse več raziskav. Povezava stresa s številnimi bolezenskimi stanji je dokazana. Največja težava je, da se situacije zavemo prepozno – šele takrat, ko nas telo že z bolečino opozarja, da nekaj ni v redu ali pa ko že zbolimo …

Sprostitev in počitek nam postajata tuja, študije pa dokazujejo, kako zelo sta pomembna. Regenerativna joga in globoka relaksacija nam prinašata:

–        več notranjega miru,

–        umiritev živčnega sistema,

–        boljše delovanja imunskega sistema,

–        dvig kognitivnih sposobnosti,

–        manj glavobolov,

–        uravnavanje krvnega pritiska,

–        uravnavanje sistema žlez z notranjim izločanjem (hormonov).

Na praksi regenerativne joge se izvajajo asane, ki omogočajo globoko sprostitev telesa. Uporabljamo različne pripomočke (bolster, kvadri, stol, odeja …) in na ta način pripomoremo k čim bolj udobni izvedbi položajev. Z umirjenim in poglobljenim dihom aktiviramo parasimpatični živčni sistem, ki nas umirja in skrbi za sprostilni odziv v telesu.

Ko se v položaju udobno namestimo in dovolimo, da dih steče, se bo začel umirjati tudi naš um. Slednje je v časih, ko smo preobremenjen, sila pomembno. Regenerativna joga je odgovor na tisti trenutek, ko si zaželimo le trenutka notranje tišine in umirjenih misli.

Priporočila pred izvajanjem prakse: 

Predlagamo, da si pripravite miren prostor, kjer vas nihče ne bo motil. Poskrbite, da vam bo toplo in imejte v mislih, da se telo ohlaja, ko se začnemo umirjati.

Namig: za še bolj prijeten ambient in lepo doživetje si prižgimo svečko in si čisto potihem predvajajte prijetno glasbo v ozadju.

Za izvedbo boste potrebovali naslednje pripomočke:

 •       blazina za jogo oz. joga podloga za ležanje,
 •       2 kvadra (ali 2 debeli knjigi),
 •       bolster (ali trši vzglavnik ali zložene odeje),
 •       2 odeji,
 •       stol (lahko tudi posteljo, kavč …),
 •       trak (lahko pas),
 •       po želji še blazinico za čez oči (tudi mala brisačka bo OK)

Modul