Regenerativna joga, sklopi 1-4

Komplet joga praks 1-4:Z nakupom pridobite dostop do celostnega programa Regenerativna joga - vsi štirje sklopi.Dostop vam bo na voljo 6 mesecev.Preberite si vse o programu v opisu spodaj. 

51,00 

Regenerativna joga, sklop 2/4: Praksa za nežno odpiranje prsnega koša in kolkov

z nakupom pridobite:

 • 32 minut vodene prilagojene prakse regenerativne joge pod vodstvom Eve Valant, učiteljice joge
 • 6 mesečni neomejen dostop do prakse

15,00 
Prijavite se za dostop do vaših kupljenih tečajev.

Predstavitev prakse:

V drugem sklopu bomo nežno odpirali naš prsni koš in kolke. Vemo, da ob nepravilnem in dolgem sedenju zapiramo prsni koš, se sključimo v hrbtu. Posledično se prsne mišice skrajšajo, pa tudi dihamo bolj plitvo. Po praksi se boste počutili gibke in lahkotne – v telesu in dihu.

Praksa za nežno raztezanje in odpiranje prsnega koša ter kolkov primerna po večurnem sedenju, ko so naše prsne mišice zakrčene, hrbtenica ukrivljena ter glava in vrat dolgo v nepravilnem položaju oz. prisiljeni drži.

S pomočjo asan bomo nežno raztegnili in odprli področje prsnega koša in zmehčali kolke.Izbrani položaji pripomorejo k uravnavanju krvnega tlaka, pomirjajo prebavni sistem, umirjajo menstrualne bolečine, lajšajo težave z išiasom, pomagajo ublažiti anksioznost in depresijo.

Prakso zaključimo z dihalno tehniko, ki nas energetsko napolni.

Pripomočki, ki jih potrebujemo:

 •       blazina za ležanje,
 •       2 odeji,
 •       2 kvadra,
 •       bolster,
 •       blazinica ali brisačka za oči (po želji).

Beseda o Regenerativni jogi – praksi za popolno regeneracijo telesa in uma

Naš način življenja postaja bolj in bolj stresen. Služba, družina, prijatelji, vsakodnevne obveznosti … Seznam je dolg in pogosto na njem ni časa za počitek. Še k nočnemu počitku se odpravljamo prepozno, saj  nam dejavnosti ne dopuščajo, da bi bili v postelji pravočasno.

Pogosto se ne zavedamo, kako močno stres vpliva na naše telo in um. Slednje potrjuje vse več raziskav. Povezava stresa s številnimi bolezenskimi stanji je dokazana. Največja težava je, da se situacije zavemo prepozno – šele takrat, ko nas telo že z bolečino opozarja, da nekaj ni v redu ali pa ko že zbolimo …

Sprostitev in počitek nam postajata tuja, študije pa dokazujejo, kako zelo sta pomembna. Regenerativna joga in globoka relaksacija nam prinašata:

–        več notranjega miru,

–        umiritev živčnega sistema,

–        boljše delovanja imunskega sistema,

–        dvig kognitivnih sposobnosti,

–        manj glavobolov,

–        uravnavanje krvnega pritiska,

–        uravnavanje sistema žlez z notranjim izločanjem (hormonov).

Na praksi regenerativne joge se izvajajo asane, ki omogočajo globoko sprostitev telesa. Uporabljamo različne pripomočke (bolster, kvadri, stol, odeja …) in na ta način pripomoremo k čim bolj udobni izvedbi položajev. Z umirjenim in poglobljenim dihom aktiviramo parasimpatični živčni sistem, ki nas umirja in skrbi za sprostilni odziv v telesu.

Ko se v položaju udobno namestimo in dovolimo, da dih steče, se bo začel umirjati tudi naš um. Slednje je v časih, ko smo preobremenjen, sila pomembno. Regenerativna joga je odgovor na tisti trenutek, ko si zaželimo le trenutka notranje tišine in umirjenih misli.

V drugem sklopu bomo nežno odpirali naš prsni koš in kolke. Vemo, da ob nepravilnem in dolgem sedenju zapiramo prsni koš, se sključimo v hrbtu. Posledično se prsne mišice skrajšajo, pa tudi dihamo bolj plitvo. Po praksi se boste počutili gibke in lahkotne – v telesu in dihu.

Priporočila pred izvajanjem prakse: 

Predlagamo, da si pripravite miren prostor, kjer vas nihče ne bo motil. Poskrbite, da vam bo toplo in imejte v mislih, da se telo ohlaja, ko se začnemo umirjati.

Namig: za še bolj prijeten ambient in lepo doživetje si prižgimo svečko in si čisto potihem predvajajte prijetno glasbo v ozadju.

Za izvedbo boste potrebovali naslednje pripomočke:

 •       blazina za jogo oz. joga podloga za ležanje,
 •       2 kvadra (ali 2 debeli knjigi),
 •       bolster (ali trši vzglavnik ali zložene odeje),
 •       2 odeji,
 •       stol (lahko tudi posteljo, kavč …),
 •       trak (lahko pas),
 •       po želji še blazinico za čez oči (tudi mala brisačka bo OK)

Modul