Vedno je zanimivo vedeti, kako se je nekaj začelo, mar ne?

Tu je naša zgodba.

Ideja o spletnem portalu, ki bi na enem mestu ponujal različne video in audio posnetke joge, je zorela od leta 2018.

Ampak vsi vemo kako je z idejami… zorijo in čakajo pravi trenutek. Potem pa pride moment, ko te življenje nepreklicno in brezkompromisno  potisne  v spremembo ter reče: Vzemi ali pusti! Marca 2020 smo se odločili, da vzamemo ta izziv in skočimo v neznano.

Praktično čez noč, 13.3.2020, smo zaradi epidemije morali začasno zapreti oba joga studia za nek nedoločen čas. Bil je šok, kaj bi skrivali. Vprašanje: Kaj pa zdaj? se je neustavljivo vsiljevalo. Hkrati pa je bil tudi občutek velike odgovornosti in želje, da se kljub izredno neugodnim razmeram prilagodimo in delujemo v skladu z našim poslanstvom.

Ja, nič, gremo ….akcija! Nov načrt delovanja je bil narejen. Pripravljeni, pozor, snemamo! Kdo ima željo prvi stopit pred kamero? V resnici nihče, saj nismo imeli izkušenj s tem. Ampak je bilo hitro jasno, da bosta to Sneža in Blaž, učitelja z največ znanja in kilometrine. Ostali smo se ponudili zgolj za modele, pa tudi to ni šlo brez treme pred kamero. 

Sneža o samih začetkih: »V dani situaciji prvega vala epidemije, sem imela v mislih le eno – osredotoči se na tisto kar je možno, ohranjaj visoko vibracijo in deluj družbeno koristno. Objektiv kamere je okno v svet in skozi to okno deluj s svojim znanjem brez oklevanja. Počutila sem se kot voda, ki kljub oviram, najde pot, da steče in prodre … skozi retrospektivo zdaj ugotavljam, da se je zaključila prva faza zahtevne osebne in profesionalne adaptacije in rasti. Prvi rezultati so že vidni …. puščamo pomembno sled v jogijskem prostoru, naredili smo preboj in mnogi nam spet sledijo. Hvaležna sem!«

Blaž o samih začetkih: »Moj življenjski moto ‘Vsak problem ima rešitev’, ki se ga trdno držim do koder mi seže spomin, mi je še kako prišel prav! V trenutkih negotovosti sta v meni prevladala zavedanje osebnega poslanstva in odgovornosti do učencev, družbe. Trema in vedenje pred kamero sta prišla z velikim zamikom, pred tem sem premagoval morje tehničnih izzivov. Čez noč sem postal režiser, snemalec, lučkar in nastopajoči.

Ko danes zrem nazaj na to, sicer izredno težko pot razvoja, sem za izkušnjo hvaležen. Z novim pristopom in podporo čudovite tehnologije lahko danes svojo jogo prinesem v vsako dnevno sobo, kar še nekaj let nazaj ni bilo mogoče. Jadram na krilih pozitivnih odzivov in prav zadovoljne stranke mi dajo vedeti, kako dober in pomemben projekt je ejoga.si.«

Prve sadhane (prakse joge) so bile posnete s telefonom, brez posebne snemalne opreme. V tistem trenutku nam je bilo pomembno, da naši vadeči ne ostanejo brez rednih tedenskih praks joge, zato se nismo posebej ukvarjali s tehnologijo kot so luči, ozvočenje in profesionalne kamere. Največji izziv je bilo posneti celo sadhano od začetka do konca, brez rezanja kadrov, saj se na montažo in postprodukcijo še nismo spoznali. Hja, ni nam bilo lahko. Toda motivacije ni manjkalo, navkljub izjemni tremi pred kamero in negotovosti glede samega projekta. Znanja o vedenju pred kamero nismo imeli, vsak se je srečeval s svojimi izzivi in od sebe dal kar je lahko.

Počasi pa smo se vendarle navadili, tako nastopanja pred kamero, kot upravljanja z vso tehnologijo, ki smo jo kmalu močno nadgradili in v projekt povabili tudi strokovnjake, da smo lahko zagotovili čim bolj kvalitetne posnetke. Postajalo je jasno, da bo ejoga.si naša stalnica in da kvaliteta posnetkov šteje enako kot sama vsebina.

Kaj smo spoznali na poti ustvarjanja spletne platforme ejoga.si:

Joga studio ni prostor, ampak je skupnost ljudi s podobnimi vrednotami in interesi, ki lahko sodelujejo tudi izven časa in prostora. Poučevanje joge pa je energijski prenos znanja, za katerega je včasih dovolj slišati glas svojega učitelja, ga videti …. ter ga začutiti kot vibracijo in ne nujno skozi dotik. Sodobna tehnologija je mnogo bolj povezana s samo esenco joge, kot si dovolimo priznati … 

Prihodnost je na strani pogumnih. Pogum pa se rojeva na krilih zaupanja.

Ali zaupate … najprej sebi, da boste ne glede na zunanje okoliščine poskrbeli za redno prakso joge, ker to prav zares najbolj šteje? Ali zaupate nam … da vas bomo znali podpreti na vaši poti tudi preko spleta?  

Mi verjamemo in zaupamo v moč joge in spletno tehnologijo. Fuzija obojega odpira nove možnosti.

Tukaj smo za vas – Ekipa ejoga.si!

Sneža, Blaž, Eva in Lea